• Gratis verzending
  • Al meer dan 1 miljoen studenten bestelden hier

Tekstuitgave Privacyverordening & UAVG

Berkvens, Jan

9789462904828 - Tekstuitgave Privacyverordening & UAVG

Artikelomschrijving

Vanaf 25 mei 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming van 24 mei 2016 (AVG). De AVG wordt nader uitgewerkt in de Uitvoeringswet algemene verordening gegevensbescherming (UAVG). Organisaties krijgen te maken met de rechtstreeks werkende AVG en met de aanvullende bepalingen uit de UAVG. Dit boek is een ?toolkit?, vervaardigd om eenvoudig te kunnen schakelen tussen de AVG, de UAVG, Richtlijn 95/46/EG en de Wbp. Tussen de Nederlandse en de Engelse tekst. Tussen de bepalingen van de AVG, de meest relevante jurisprudentie en de meest relevante adviezen van Article 29 Working Party en Autoriteit Persoonsgegevens (beleidsregels AP). En met toelichtingen uit de Kamerstukken en de overwegingen uit de AVG. De kern van het boek bevat een geïntegreerde presentatie van de AVG met de UAVG. Bij elk artikel van de AVG wordt steeds de bijbehorende tekst van de UAVG opgenomen. Per artikel wordt ook geïntegreerd de toelichting (de tekst van de overwegingen uit de preambule van de AVG en de Kamerstukken) opgenomen. In de kantlijn wordt op overzichtelijke wijze verwezen naar de corresponderende bepalingen uit de Richtlijn 95/46/EG en de Wbp. Tevens zijn per artikel van de AVG verwijzingen opgenomen naar de meest relevante jurisprudentie, adviezen van de Article 29 Working Party en beleidsregels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Naast de geïntegreerde tekst bevat het boek ook: ? de gespiegelde Nederlandse en Engelse tekst van de Verordening (EU) 2016/679 (AVG); ? de tekst van de UAVG (de versie als aangeboden aan Eerste Kamer), de MvT, de nota naar aanleiding van het verslag (NaV), de beide nota?s van wijziging en de aangenomen amendementen; ? de gespiegelde Nederlandse en Engelse tekst van de Richtlijn 95/46/EG; ? de tekst van de Wbp; ? een overzicht van de adviezen van de Article 29 Working Party; ? een overzicht van de beleidsregels van de Autoriteit Persoonsgegevens; ? een uitgebreide AVG-verwijstabel: de tabel verwijst per artikel of artikellid van de AVG naar de b

Specificaties

Auteur Berkvens, Jan
ISBN/EAN 9789462904828
Druk 2
€ 62,50
Verwachte bezorgdatum 24-04
5% korting op je studieboeken?
Bij aanschaf van 2 of meer verschillende Nederlandse boeken krijg je bij ons altijd 5% korting!

Artikelomschrijving

Vanaf 25 mei 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming van 24 mei 2016 (AVG). De AVG wordt nader uitgewerkt in de Uitvoeringswet algemene verordening gegevensbescherming (UAVG). Organisaties krijgen te maken met de rechtstreeks werkende AVG en met de aanvullende bepalingen uit de UAVG. Dit boek is een ?toolkit?, vervaardigd om eenvoudig te kunnen schakelen tussen de AVG, de UAVG, Richtlijn 95/46/EG en de Wbp. Tussen de Nederlandse en de Engelse tekst. Tussen de bepalingen van de AVG, de meest relevante jurisprudentie en de meest relevante adviezen van Article 29 Working Party en Autoriteit Persoonsgegevens (beleidsregels AP). En met toelichtingen uit de Kamerstukken en de overwegingen uit de AVG. De kern van het boek bevat een geïntegreerde presentatie van de AVG met de UAVG. Bij elk artikel van de AVG wordt steeds de bijbehorende tekst van de UAVG opgenomen. Per artikel wordt ook geïntegreerd de toelichting (de tekst van de overwegingen uit de preambule van de AVG en de Kamerstukken) opgenomen. In de kantlijn wordt op overzichtelijke wijze verwezen naar de corresponderende bepalingen uit de Richtlijn 95/46/EG en de Wbp. Tevens zijn per artikel van de AVG verwijzingen opgenomen naar de meest relevante jurisprudentie, adviezen van de Article 29 Working Party en beleidsregels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Naast de geïntegreerde tekst bevat het boek ook: ? de gespiegelde Nederlandse en Engelse tekst van de Verordening (EU) 2016/679 (AVG); ? de tekst van de UAVG (de versie als aangeboden aan Eerste Kamer), de MvT, de nota naar aanleiding van het verslag (NaV), de beide nota?s van wijziging en de aangenomen amendementen; ? de gespiegelde Nederlandse en Engelse tekst van de Richtlijn 95/46/EG; ? de tekst van de Wbp; ? een overzicht van de adviezen van de Article 29 Working Party; ? een overzicht van de beleidsregels van de Autoriteit Persoonsgegevens; ? een uitgebreide AVG-verwijstabel: de tabel verwijst per artikel of artikellid van de AVG naar de b

Specificaties

Auteur Berkvens, Jan
ISBN/EAN 9789462904828
Druk 2