Factor-e beroepstaak 10 ondersteuning bieden bereid maaltijd
Artikelomschrijving
Tijdens deze beroepstaak staat het ondersteunen bij het bereiden van de maaltijd centraal. In de cursus leert de student wat er wordt verstaan onder gezonde voeding en hoe je als helpende een zorgvrager daarover kunt adviseren. Ook leert de student hoe je hygiënisch werkt bij het bereiden van voedsel, welke diëten er zijn en wat deze inhouden. Tijdens het project maken de studenten een draaiboek voor het bereiden van een warme maaltijd en gaan deze maaltijd daadwerkelijk klaarmaken. Ook worden er tijdens de training belangrijke vaardigheden getraind die horen bij het bereiden van de maaltijd. Denk hierbij aan het werken met een gaskookstel en afwassen met een afwasstraat. Toetsbare producten: weekmenu en draaiboek. Deze beroepstaak bevat de volgende onderdelen: - Cursus - Project - Training - BPV (online).
Specificaties
Auteur | Verhey, G |
ISBN/EAN | 9789037205909 |
Druk | 2 |
Artikelomschrijving
Tijdens deze beroepstaak staat het ondersteunen bij het bereiden van de maaltijd centraal. In de cursus leert de student wat er wordt verstaan onder gezonde voeding en hoe je als helpende een zorgvrager daarover kunt adviseren. Ook leert de student hoe je hygiënisch werkt bij het bereiden van voedsel, welke diëten er zijn en wat deze inhouden. Tijdens het project maken de studenten een draaiboek voor het bereiden van een warme maaltijd en gaan deze maaltijd daadwerkelijk klaarmaken. Ook worden er tijdens de training belangrijke vaardigheden getraind die horen bij het bereiden van de maaltijd. Denk hierbij aan het werken met een gaskookstel en afwassen met een afwasstraat. Toetsbare producten: weekmenu en draaiboek. Deze beroepstaak bevat de volgende onderdelen: - Cursus - Project - Training - BPV (online).
Specificaties
Auteur | Verhey, G |
ISBN/EAN | 9789037205909 |
Druk | 2 |