• Gratis verzending
  • Al meer dan 1 miljoen studenten bestelden hier

Tekstuitgave BRP en Privacy 2015

Wolters Kluwer

9789013129687 - Tekstuitgave BRP en Privacy 2015

Artikelomschrijving

Tekstuitgave BRP en Privacy bevat de voor de dagelijkse praktijk meest relevante wet- en regelgeving op het terrein van de basisregistratie personen en de bescherming van persoonsgegevens. In deel 1. Wet BRP, zijn onder meer opgenomen de tekst van de Wet BRP (gewijzigd per 1 september 2015), Besluit BRP, Regeling BRP, en een zevental circulaires BRP. Als laatste onderdeel in dit hoofdstuk is opgenomen artikel 50, Wet GBA. Dit omdat één overgangsbepaling in de Wet BRP (art 4.9, lid 3) aangeeft dat dit artikel nog geldig is. In deel 2. Privacy is als eerste de Europese Privacyrichtlijn (95/46/EG) opgenomen. Uit deze richtlijn is de Wet bescherming persoonsgegevens ontstaan die in deze tekstuitgave is opgenomen en in februari 2012 is gewijzigd (Stb. 2012, 33). Nieuw is de Wet tot wijziging van de Wet bescherming persoonsgegevens. Verder staan in deze uitgave een aantal uitvoeringsbesluiten en -regelingen van deze wet: het Meldingsbesluit Wbp, het Vrijstellingsbesluit Wbp en het Besluit kostenvergoeding rechten betrokkene Wbp. Ten slotte zijn de Beleidsregels handhaving door het CBP en Beleidsregels actieve openbaring door het CBP toegevoegd. De beleidsregels geven inzicht in de wijze waarop het CBP zijn toezichthoudende taken uitoefent. De tekstuitgave Wet Brp en Privacy 2015 is bijgewerkt tot 2 september 2015.

Specificaties

Auteur Wolters Kluwer
ISBN/EAN 9789013129687
Druk 1
Helaas...
Uitverkocht

Artikelomschrijving

Tekstuitgave BRP en Privacy bevat de voor de dagelijkse praktijk meest relevante wet- en regelgeving op het terrein van de basisregistratie personen en de bescherming van persoonsgegevens. In deel 1. Wet BRP, zijn onder meer opgenomen de tekst van de Wet BRP (gewijzigd per 1 september 2015), Besluit BRP, Regeling BRP, en een zevental circulaires BRP. Als laatste onderdeel in dit hoofdstuk is opgenomen artikel 50, Wet GBA. Dit omdat één overgangsbepaling in de Wet BRP (art 4.9, lid 3) aangeeft dat dit artikel nog geldig is. In deel 2. Privacy is als eerste de Europese Privacyrichtlijn (95/46/EG) opgenomen. Uit deze richtlijn is de Wet bescherming persoonsgegevens ontstaan die in deze tekstuitgave is opgenomen en in februari 2012 is gewijzigd (Stb. 2012, 33). Nieuw is de Wet tot wijziging van de Wet bescherming persoonsgegevens. Verder staan in deze uitgave een aantal uitvoeringsbesluiten en -regelingen van deze wet: het Meldingsbesluit Wbp, het Vrijstellingsbesluit Wbp en het Besluit kostenvergoeding rechten betrokkene Wbp. Ten slotte zijn de Beleidsregels handhaving door het CBP en Beleidsregels actieve openbaring door het CBP toegevoegd. De beleidsregels geven inzicht in de wijze waarop het CBP zijn toezichthoudende taken uitoefent. De tekstuitgave Wet Brp en Privacy 2015 is bijgewerkt tot 2 september 2015.

Specificaties

Auteur Wolters Kluwer
ISBN/EAN 9789013129687
Druk 1