• Gratis verzending
  • Al meer dan 1 miljoen studenten bestelden hier

Wet bescherming persoonsgegevens en ICT

Huydecoper, S.M.

9789012116176 - Wet bescherming persoonsgegevens en ICT

Artikelomschrijving

In de huidige informatie- en communicatiemaatschappij, waarin uitwisselen en kopiƫren van informatie over personen en het elektronisch monitoren en afluisteren van mensen steeds eenvoudiger wordt, speelt het recht op privacy een steeds prominentere rol. Een praktijkjurist zal daarom vroeg of laat te maken krijgen met vragen over wat wel en niet mag bij het verwerken van iemands persoonsgegevens. In deze monografie wordt overzichtelijk uiteengezet wat het juridisch kader is voor verwerkingen van persoonsgegevens, zoals voornamelijk neergelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens.Vervolgens worden een aantal maatschappelijk relevante privacyonderwerpen uitgediept om een praktische handreiking te geven aan diegenen die in hun werk te maken krijgen met privacy en ICT-vraagstukken. Zo komen onderwerpen als direct marketing, uitwisselen van gegevens in het bedrijfsleven, zwarte lijsten, internet en privacy op de werkplek aan bod.

Specificaties

Auteur Huydecoper, S.M.
ISBN/EAN 9789012116176
Druk 1
€ 54,76
Verwachte bezorgdatum: 26-06
5% korting op je studieboeken?
Bij aanschaf van 2 of meer verschillende Nederlandse boeken krijg je bij ons altijd 5% korting!

Artikelomschrijving

In de huidige informatie- en communicatiemaatschappij, waarin uitwisselen en kopiƫren van informatie over personen en het elektronisch monitoren en afluisteren van mensen steeds eenvoudiger wordt, speelt het recht op privacy een steeds prominentere rol. Een praktijkjurist zal daarom vroeg of laat te maken krijgen met vragen over wat wel en niet mag bij het verwerken van iemands persoonsgegevens. In deze monografie wordt overzichtelijk uiteengezet wat het juridisch kader is voor verwerkingen van persoonsgegevens, zoals voornamelijk neergelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens.Vervolgens worden een aantal maatschappelijk relevante privacyonderwerpen uitgediept om een praktische handreiking te geven aan diegenen die in hun werk te maken krijgen met privacy en ICT-vraagstukken. Zo komen onderwerpen als direct marketing, uitwisselen van gegevens in het bedrijfsleven, zwarte lijsten, internet en privacy op de werkplek aan bod.

Specificaties

Auteur Huydecoper, S.M.
ISBN/EAN 9789012116176
Druk 1